(Dutch) Nature in the Coffee. Presentation at ARTIS Amsterdam

Door: Menno Simons (Bocca) en Rubén Borge (Rockin Soils).

het begint bij de bodem

Sta je er weleens bij stil hoe het kan dat er zoveel verschillende smaken koffie zijn? Dat begint al bij de bodem. De verschillende smaken van koffie worden mede bepaald door minerale bodemelementen. Microbiologie zorgt dat minerale elementen uit vulkanische bodems beschikbaar komen voor de koffiestruiken. De boer speelt een cruciale rol in dit proces. Door een rijk bodemleven produceren gezonde struiken de beste bessen.

respect voor de natuur

Rockin Soils werkt over de hele wereld aan het verbeteren van de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem in samenwerking met de lokale gemeenschappen. Koffieproducent Bocca beheert het gehele proces vanaf de productie en oogst van de bessen tot aan het roosteren en zetten van de koffiebonen. Tijdens de lezing ‘de natuur in koffie’ leggen Bocca Coffee en Rockin Soils uit hoe er met respect voor de natuur en natuurlijke processen mooiere en betere producten geproduceerd kunnen worden en waarom de lokale boer daarbij betrokken moet worden. Kom luisteren. Én proeven.

 

IMG_20150114_153802